Editorial Images – Redaktionella bilder

Redaktionella (editorial) bilder behöver inte vara pressbilder. Det handlar ofta om kundkommunikation i redaktionell stil. Är texten i redaktionell stil behöver även bilderna vara det, och då behöver man en fotograf som kan leverera detta. Och när det gäller kundkommunikation så skadar det inte om bilderna är lite mer polerade än traditionella pressbilder.

Som kund kan man också fundera på om det kanske är på sin plats att ta ut svängarna lite mer, att snegla på andra typer av publikationer än nyhetsmedia. Jag lovar att jag har mycket att till tillföra i idéväg till ditt ”editorial informercial” eller vad det än må vara. Med rätt förutsättningar kan vi skapa underverk!

Oavsett vad det gäller för typ av bilder eller typ av uppdrag så kan allting alltid göras bättre, bilder kan göras annorlunda. Fotografer är olika och jobbar olika. Således finns det skäl att prova nya fotografer med jämna mellanrum. Som de säger i Telenor-reklamen så ”kan man byta”. Samtidigt är det ofta fruktsamt med längre samarbeten. Exempel på när detta är bra är när man ska göra längre samarbeten med en specifik slutkund. Då kanske man vill behålla en viss stil på det man gör.

testlänk