Dreamandawake – Fashion Unique!

Konsten att uppskatta det redan använda

Amanda Eriksson är en klädskapare från Göteborg. Hon gör klänningar av second hand-kläder under namnet Dreamandawake, och varje plagg är unikt. Det gör att köparen både vet att det hon har är unikt och samtidigt återanvänt och bättre för bevarandet av jordens resurser. Dreamandawake har en drömsk och ledig stil med en känsla av ledig sommar. Eftersom varje plagg är unikt blir det fånigt att visa på minsta detalj i bilderna och det ger mer att visa den känsla kläderna förmedlar.

När jag Jobbar med mode i reportage-formatet vill jag hellre förmedla en känsla för stilen och vad klädskaparen vill man ska känna. Modefotografi är inte katalagfoton anser jag. Superskarpt och 100% färgkorrekt passar bättre hos webshoppar än i modemagasin. Något man ibland ifrågasätts av folk i beställar-roll kan det kännas ganska frustrerande att dessa inte förstår essensen i modefotografi; man undrar varför det är aningens rörelseoskärpa, ”för mycket” motljus, knallhård ljussättning osv. Modefotografi handlar inte om produktbilder. Modefotografi är där konstfoto möter det kommersiella och reklamfotot. Modefoto kan vara många olika saker. Och känslan man förmedlar gentemot kläderna är det viktiga. Vad betraktaren känner.

Warning: Illegal string offset 'imgurl' in /storage/content/38/168238/peterlindberg.com/public_html/wp-content/themes/spacing/footer.php on line 53
%d bloggare gillar detta: